Waar let ik op bij het maken van vloerstickers?

By 1 juli 2018 Geen categorie

In ons vorige artikel hebben we u uitleg gegeven over wat het verschil is tussen indoor en outdoor vloerstickers. In dit blog leggen we de verschillende mogelijkheden binnen vloerstickers uit, en waar u op moet letten wanneer u een ontwerp aanlevert.

Contour gesneden vloersticker geproduceerd door Aelen en van Leeuwen

Waarom vloerstickers?

Op de vloer van een winkel kunt u eenvoudig een reclameuiting aanbrengen. De meeste winkelketens hebben niet zoveel bezwaar tegen een vloersticker omdat het géén ruimte vraagt in het winkelschap of op de winkelvloer.

Kleurgebruik

Wel moet u ervoor zorgen dat de vloersticker opvalt ten opzichte van de al vaak vele andere aanwezige vloerstickers. U moet er tussenuit springen. Dat kan door een goed (contrasterend) kleurgebruik, door een opvallende vorm of extra grote afmeting. Omdat vloerstickers voorzien worden van een antislip laag (die meestal iets grijzig is) worden de kleuren vaak wat vlakker dan gewenst. De basisuitstraling dient daarom al fel en krachtig te zijn. Vergeet u dit in het ontwerp dan valt de vloersticker niet op. Een goed kleurgebruik ( felle kleuren, flinke contrasten ) is dus belangrijk.  Wij houden bij het drukken altijd rekening met de toepassing en drukken de vloerstickers krachtiger dan bijvoorbeeld raambiljetten. Een goede overweging is ook om eventueel gebruik te maken van PMS kleuren in plaats van full-color kleuren of een PMS kleur als extra kleur te gebruiken naast het full-color. U valt dan meer op!

Formaat

U moet rekening houden met de kijkafstand. Die is groot en daarom moeten de productafbeeldingen en teksten dus groot en duidelijk leesbaar zijn op afstand. Laat u dus niet verleiden tot een goedkope “kleine” vloersticker want die valt niet op. Uiteraard geldt dat hoe kleiner de vloersticker is hoe meer er op een drukvel passen (en hoe goedkoper ze per stuk worden) maar wat schiet je als merk ermee op als ze niet leesbaar zijn en dus niet communiceren? Wij kunnen u vloerstickers leveren tot 150 x 200 cm uit één stuk!

Voorbeeld vloersticker

Een voorbeeld van een vloersticker gemaakt door Aelen en van Leeuwen

Vorm

Keep it simple. Een vloersticker gewoon rechthoekig schoonsnijden is de eenvoudigste manier van afwerking en daardoor ook de goedkoopte. Deze rechthoekige vloerstickers blijven vaak ook het beste vastzitten op de vloer. Maar u kunt ook kiezen voor een vorm die wij dan contoursnijden of stansen. Echter hoe grilliger de vorm hoe duurder de afwerking wordt. Ook hier geldt dat kleine details in het contour niet opvallen voor de consument.

Ons advies : niet te klein, felle kleuren, groot contrast, simpele vorm. Succes gegarandeerd..

Contact en vragen

Heeft u vragen over het drukken van de ideale vloersticker of bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen qua promotiedrukwerk in digitaal en zeefdruk? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan!