IJzerksterke meubels van honingraatplaten

By 4 januari 2020 maart 8th, 2022 Geen categorie

Honingraatplaten zijn oersterk, ontzettend licht en milieuvriendelijk omdat ze zijn gemaakt van gerecycled papier. Het materiaal staat ook bekend als honingraatkartonplaten of Reboard en dankt zijn naam aan de honingraatstructuur aan de binnenkant. De vele voordelige eigenschappen maken honingraatplaten geschikt voor eindeloze toepassingen, zoals life-size poppen, wandpanelen en displays. Maar wist u dat u ook stijlvolle en ijzersterke meubels kunt maken van honingraatplaten? Tafels, stoelen, krukjes en zelfs banken vervaardigd uit honingraatplaat; u kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk!

Meubels van honingraatplaten voor diverse doeleinden

De meubelstukken van honingraatplaten worden steeds populairder. winnen steeds meer aan terrein in woonhuizen. Interieurwinkels bieden ze dan ook vaker aan in verschillende uitvoeringen, variërend van design krukjes tot robuuste kasten. Maar meubels van honingraatkarton plaat zijn uiteraard ook ideaal om in te zetten als aankleding op beurzen en evenementen. Ook weten bedrijven deze steeds beter te waarderen als kantoormeubilair. Stoelen, kasten en tafels vervaardigd van honingraat platen zijn gemakkelijk te verplaatsen omdat deze licht van gewicht zijn. Ook zijn deze bestand tegen een grote drukweerstand. Daarom kunt u de meubels ook eenvoudig meenemen. U bergt deze in een handomdraai op wanneer u de items niet nodig hebt. Deze nemen namelijk weinig ruimte in beslag omdat de onderdelen van honingraatplaat (deels) zijn te demonteren.

beeboard beelite reboard winkeldisplay
Een stoel van Reboard Honingraatkarton.

Honingraatplaten met een brandwerende werking

Er is ook een brandwerende variant van honingraatplaten verkrijgbaar. Deze voldoet aan de Duitse B2 normering DIN 4102-1. Dit is met name interessant voor toepassing in winkels, vanwege de eisen die de brandweer stelt. De jarenlange ervaring en het moderne machinepark van Aelen en van Leeuwen, maakt het mogelijk om honingraatplaten met een snijplotter fraai af te werken. Dit kan in formaten tot wel 2 x 3 meter. Honingraatplaten behouden bovendien lang hun kleur omdat deze altijd worden geprint in speciale UV-inktkwaliteit. Ook het 10 mm en 16 mm dikke honingraatkarton heeft na de laatste productverbetering een brandwerend B2 certificaat gekregen. De structuur is dichter geworden en de toplaag iets minder dik, waardoor het gemakkelijker te snijden is.

Val extra op

Wilt u uw bedrijf extra laten opvallen op een beurs of evenement? Of bent u van plan om de aankleding van uw kantoor of organisatie op een innovatieve en duurzame manier aan te kleden? Voor iedere gelegenheid maakt Aelen en van Leeuwen geschikte tafels, stoelen, banken en krukjes van honingraatplaten. In alle soorten en maten voor aantrekkelijke prijzen. Het behoort ook tot de mogelijkheden om kasten te vervaardigen van honingraatkarton platen. Wanneer u deze combineert, creëert u de ideale manier om uw stand onder de aandacht te brengen. In veel gevallen vallen de kosten van meubels van honingraatplaten stukken lager uit dan dat u deze bij de beurs zou huren. Omdat Aelen en van Leeuwen een schat aan ervaring heeft met het produceren van complexe constructies van honingraatplaten, kunt u de banken en stoelen uitstekend gebruiken om echt op te gaan zitten. Zoals het een specialist in digitale druk en zeefdruk betaamt, is ieder item volledig te personaliseren conform het grafisch ontwerp van uw huisstijl.   

Uw meubels of project uit honingraatkarton?

Wat uw plannen met honingraat karton ook zijn, wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende, scherpe offerte.

Snel een offerte ontvangen

Heeft u een vraag, of benieuwd of we samen uw klus kunnen realiseren?

Stel een vraag