Creatief met display kubussen!

By 29 juni 2020 oktober 7th, 2022 Geen categorie

Promotie materiaal komt voor in verschillende vormen, soorten en maten om de aandacht te vestigen op uw bedrijf, op een bepaalde promotiecampagne of een andere actie. Doordat er zoveel diversiteit bestaat kan het soms lastig zijn om een definitieve keuze te maken in het ideale promotiemateriaal. Gaat u voor banners, levensgrote kartonnen poppen, vloerstickers, laat u een display maken of toch iets anders?

Heeft misschien al eens gedacht aan een origineel item als de display kubus? Het bedrukken van de display kubus biedt vele mogelijkheden. In dit blog werpen we een blik op de reclame kubus; het originele, moderne promotiemiddel om op te vallen met uw product, dienst of bedrijf!

Wat is een reclame kubus?

Aelen en van Leeuwen - Display kubus voorbeeld

Een voorbeeld display kubus ter gelegenheid van een 10 jarig jubileum

Een display kubus is kartonnen kubus, die als Point of Sale-materiaal ook bekend is onder de naam reclame kubus, POS kubus of logo kubus, is een kubusblok die op alle kanten kan worden bedrukt. Zo wordt er op verschillende vlakken informatie overgedragen. Op deze wijze creëert u een speels promotie item en heeft u een unieke eye-catcher.

Een bedrukte reclame kubus biedt vele voordelen in communicatie. U kunt de reclame kubus plaatsen op de winkelvloer of het kan aan het plafond worden gehangen om extra zichtbaarheid te creëren. Zo geeft u op een originele manier extra aandacht aan uw product of campagne. De reclame kubus is gemakkelijk op te zetten en ze kunnen eenvoudig worden gestapeld. Wanneer uw campagne is afgelopen kunnen ze ook weer makkelijk uit elkaar gehaald worden. De display kubussen worden plat vervoerd en zijn gemakkelijk op te zetten.

Hoe zet ik de display kubus in?

Met een bedrukte kubus display trekt u ook de aandacht van uw (potentiële) klanten. Een kubus met logo of andere print is zeker een aandachtstrekker voor in uw winkel of voor op de beurs. De locatie waar u de kubus neerzet of ophangt is dan ook zeker van belang. Door een display kubus te laten voorzien van een folderbakje, vallen uw folders, flyers of visitekaartjes beter op. Of laat een sleuf frezen in de display kubus. Op deze manier heeft u een opvallende inzamelbox. U kunt de reclame kubus ook ophangen aan het plafond, waardoor hij in het oog springt. Of stapel meerdere kubussen op elkaar en creëer een toren waar u uw boodschap op uitdraagt.

Bedrukte kubus

Full colour bedrukte kubus

Mogelijkheden kubus: logo, afbeelding of tekst?

Wilt u afbeeldingen, logo’s of een combinatie van tekst en beeld op de kubus? Logo en of eigen ontwerpen zijn ideaal om te laten drukken op een kubus display. Een kubus heeft zes vlakken. Ieder vlak kan naar wens worden bedrukt. Zo heeft u de mogelijkheid om op originele wijze op elke kant een boodschap over te dragen. De kartonnen kubussen zijn in diverse maten leverbaar. Ze worden bedrukt met UV-inkt met natuurlijke glans. De inkt geeft niet af. Het is mogelijk om de kubussen bij droog weer buiten te plaatsen. Uw ontwerp inleveren gaat heel eenvoudig. Na uw aanvraag sturen wij een template, die u kunt invullen. Is er iets niet duidelijk? Dan helpen wij u graag verder.

Wat moet ik aanleveren voor mijn reclame kubus?

Om de kartonnen kubussen te kunnen bedrukken hebben we wat informatie van u nodig. Wanneer u een aanvraag doet sturen wij een template van uw gewenste afmeting. Deze kunt u eenvoudig zelf invullen om zo de kubus te ontwerpen. Wanneer dit is gebeurd kunnen we op korte termijn uw kubus bedrukken. De kubussen komen in diverse maten, de meest populaire maten zijn:

 • 15 x 15 cm
 • 40 x 40 cm
 • 50 x 50 cm
 • 70 x 70 cm

Alle standaard maten zijn beschikbaar tussen de 12 en 90 centimeter. Indien u een specifieke maat kubus wilt bedrukken, is dit ook mogelijk. Hiervoor sturen we een custom template. Zoals u in de onderstaande afbeelding ziet, is het zelfs mogelijk om een kubus van 150 x 150 centimeter te maken!

Aelen en van Leeuwen - Reclame kubus in groot formaat

De grootste display kubus die we ooit hebben gemaakt, met een afmeting van 150 x 150cm

Welke materialen gebruiken wij voor de display kubus?

Onze reclame kubussen en vele andere promotie materialen worden gedrukt op duurzaam karton. Voor de kubussen wordt afhankelijk van het formaat en de toepassing de volgende typen karton gebruikt:

 • 1,5 millimeter dubbel karton
 • 2,2 millimeter NE golfkarton
 • 3 millimeter dubbel karton

Het is bij ons niet mogelijk om de kubussen te lamineren. Al onze kubussen worden bedrukt met UV inkt, waarbij er een natuurlijke glans wordt gecreëerd. Deze inkt geeft niet af. Lamineren gebeurd vaak met PVC wat niet aansluit op ons MVO beleid.

De voordelen van onze kartonnen reclame kubussen

Door het materiaal dat gebruikt wordt voor de reclame kubus – stevig golfkarton of honingraatkarton – hebben kubussen een grote verscheidenheid aan voordelen. een display kubus is:

 • Origineel reclame materiaal;
 • Ijzersterk en plat te vervoeren;
 • Eenvoudig op te zetten en weer in te klappen (dus herbruikbaar en goed op te bergen);
 • Geschikt voor haarscherpe prints, welke druktechniek u ook kiest;
 • Goed strak af te werken met afwerktechnieken naar keuze;
 • Beschikbaar in diverse formaten, ook custom;
 • Te bestellen in grote en kleine oplages;
 • Maatschappelijk verantwoord geproduceerd.
Aelen en van Leeuwen - Groot formaat reclame kubussen voorbeeld

Groot formaat display kubussen bij een evenement

Inspiratie nodig voor uw display kubus?

Graag geven we u in dit blog ook inspiratie om uw campagne uit te dragen op display kubussen. Of misschien heeft u zelf inmiddels een goed idee gekregen voor het te bedrukken ontwerp. Kubussen kunnen zowel open als dicht worden geproduceerd. De open kubussen zijn geschikt voor het maken voor de display kubus toren.

Levensgroot een leus of slogan vormen met een display kubus? Wit, zwart of andere effen kleur als vlakvulling en een letter, zorgt dat de slogan niet te missen valt. Op iedere kubus kunt u een letter laten printen om zo een slogan te kunnen vormen.

Kies bijvoorbeeld voor verschillende afmetingen om uw campagne of actie vorm te geven. Plaats een kubus display van 40 x 40 cm op de toonbank. Of ga voor twee maten groter en zet deze in als winkelvloer reclame. Hang aan het plafond een kubus. Logo, beeld of tekst erop en u heeft een reclameobject dat niet te missen valt. En kies voor stapelkubussen als u ook reclamemateriaal zoekt voor op een (beurs)stand.

Display kubus re-board life size

Grote display kubussen vormen één foto.

Eindeloze mogelijkheden

Wilt u ook een kubus display laten bedrukken? Aelen en van Leeuwen is uw partner in drukwerk. Ook als u er met spoed één nodig heeft. Wij leveren uw display kubus in wit, zwart en iedere andere gewenste kleur met opdruk. Net wat uw ontwerp is. Dankzij onze moderne machines zijn er oneindig veel mogelijkheden.

Heeft u vragen over het drukken van onze reclame kubussen of bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen qua promotiedrukwerk in digitaal en zeefdruk? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan!

Stel een vraag Meer over kubussen bedrukken

Productofferte

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.