Hoe werkt lenticulair printen?

By 15 september 2017 maart 14th, 2018 Lenticulair drukwerk

Bent u op zoek naar promotiemateriaal dat écht opvalt? Dan is lenticulair drukwerk iets voor u! Door het unieke effect op bijvoorbeeld uw reclameposters of schapstoppers maakt u absoluut indruk op uw klanten en bezoekers. Maar wat is lenticulair drukwerk precies? En hoe werkt het? We leggen het u uit in dit artikel.

Wat is lenticulair drukwerk?

Lenticulaire druk geeft uw promotiemateriaal een uniek flip- of 3D effect. U ziet verschillende beelden wanneer u het beeldmateriaal bekijkt vanuit een andere invalshoek. De afbeeldingen worden Lenticulair Drukwerk Lensin verschillende horizontale of verticale strepen digitaal gedrukt op een materiaal naar keuze. Op deze plaat wordt een geribbelde kunststof lens aangebracht die zorgt dat de afbeeldingen zichtbaar worden vanuit de verschillende invalshoeken. Direct printen op de achterzijde van deze lens is ook mogelijk, en geeft hetzelfde effect. De speciale techniek kan worden gebruikt om een 3D effect te creëren, of om de illusie te wekken dat de afbeeldingen bewegen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Misschien ken je het van vroeger, van verzamelplaatjes of van een leuke poster. Lenticulair drukwerk wordt op vele vlakken gebruikt als het gaat om drukwerk en promotiemateriaal. Bij Aelen en van Leeuwen hebben we deze techniek verder uitgebreid, zodat deze techniek kan worden gebruikt binnen het grootformaat drukwerk. Onze machines drukken direct op het materiaal, tot een maximaal formaat van 314 x 160 cm… Dit maakt ons gespecialiseerd in het grotere lenticulair drukwerk dat je terugziet op de  winkelvloer (point of sale materiaal) of bijvoorbeeld op exposities of in interieurs.

Wat moet ik aanleveren voor mijn lenticulair poster?

Bent u op zoek naar een partner voor uw promotiemateriaal? Dan bent u bij Aelen en van Leeuwen aan het juiste adres. Om gebruik te maken van de speciale lenticulair druktechniek hebben we minimaal 2 afbeeldingen nodig. Deze afbeeldingen verwerken we in een speciaal software- programma om het lenticulair effect te geven. We kunnen diepte creëren met minimaal 2 tot maximaal 5 afbeeldingen.

De specificaties op een rij:

Afbeeldingen: Minimaal 2 beelden zijn nodig om het unieke lenticulair effect te genereren. Met meerdere beelden kan een ‘korte video’ tot wel één seconde worden weergeven. De kwaliteit van aangeleverde beelden is van invloed op het eindresultaat. Wij adviseren u graag in dit proces, zodat u gegarandeerd een goed resultaat krijgt.

Bestandstypen: U kunt uw documenten als Photoshop document (.psd) naar ons doorsturen.

Resolutie: Uw afbeeldingen moeten een resolutie van minimaal 300 DPI hebben om een helder beeld te creëren.

Meer informatie

Aelen en van Leeuwen vervaardigd hoogwaardig drukwerk, waarbij we gebruik maken van groot formaat digitaal printen & onze zeefdrukpers. Benieuwd hoe uw lenticulair drukwerk eruit komt te zien? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We begeleiden u bij alle stappen om tot een succesvol resultaat te komen.

Contact

Wilt u een prijsaanvraag doen, bent u op zoek naar een specifiek soort materiaal, product of heeft u een andere vraag? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers kunnen dankzij hun jarenlange ervaring al uw vragen beantwoorden en zij helpen u dan ook graag verder met uw vraag of opmerking. U kunt ons contacteren via het onderstaande contactformulier of via:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.