Honingraatkarton: De verschillende mogelijkheden

By 14 augustus 2018 maart 8th, 2022 Honingraatkarton
Honingraatkarton binnenlaag

De binnenlaag van honingraatkarton

U heeft er vast wel eens van gehoord: honingraatkarton. Honingraatkarton staat bekend als zeer stevig materiaal. Dit komt doordat het 2 harde buitenlagen heeft met daartussen een zachtere kartonsoort, dit wordt ook wel Re-board of Falconboard genoemd. De binnenlaag absorbeert de kracht van stoten en klappen waardoor het enorm stevig is. Dit maakt het een ideaal materiaal voor grote displays, lifesizers en andere promotiematerialen welke tegen een stootje moeten kunnen. Maar dit zijn natuurlijk niet de enige mogelijkheden. Daarom gaan we in dit blogartikel kijken naar de verschillende toepassingen van honingraatkarton.

 

Honingraatkarton bedrukken als promotiemateriaal

Honingraatkarton wordt regelmatig gebruikt als materiaal voor promotiemiddelen, denk hierbij aan grote displays. Het karton is niet alleen geschikt vanwege het stevige materiaal, maar ook doordat het eenvoudig te bewerken is. De harde buitenlaag zorgt ervoor dat het karton eenvoudig schoon- of contour gesneden kan worden. Zo kunnen er zeer unieke en specifieke vormen worden gemaakt. Honingraatkarton is beschikbaar met een bruine, witte of zwarte kern. Daarnaast kan het karton makkelijk full colour bedrukt worden. Zo kunnen wij met onze groot formaat digitale printer de kleinste details verwerken op het karton.

Honingraatkarton meubels

Een display meubelstuk gemaakt van honingraatkarton

Meubels van honingraatkarton

Honingraatkarton is tegenwoordig een veelgebruikt materiaal binnen verpakkingen en bescherming vanwege de grote drukweerstand en hoge buigstijfheid. Dit idee is verder uitgewerkt om pallets en scheidingswanden te maken voor magazijnen. Tegenwoordig wordt het materiaal zo divers toegepast dat er zelfs tafels en meubels van worden gemaakt. Zo kan je als bedrijf extra opvallen met uniek Point of Sale materiaal.

Custom opdrachten met honingraat

Bij Aelen en van Leeuwen gebruiken we ook regelmatig honingraatkarton voor custom opdrachten. Hieronder zie je een opdracht voor het Dungeon Museum in Amsterdam. Bezoekers kunnen hun handen door de handboeien stoppen als onderdeel van de ervaring in het museum. Honingraatkarton is hiervoor een uiterst geschikt materiaal.

De voordelen van honingraatkarton

Custom honingraatkarton opdrachten

Custom honingraatkarton opdracht voor het Dungeon Museum in Amsterdam

Honingraatkarton biedt tal van voordelen ten opzichte van traditioneel golfkarton. Buiten de stevigheid en bewerkbaarheid van het karton kunt u denken aan:

  • 100% biologisch afbreekbaar na gebruik
  • Gemiddeld lage transportkosten en makkelijk te vervoeren
  • Goed digitaal te bedrukken
  • Relatief goedkoop

Daarnaast kan het karton nog bewerkt worden voor nog meer voordelen:

  • Impregneren om de brandveiligheid te verbeteren
  • Lakken om de vochtbestendigheid te verbeteren

Afmetingen honingraatkarton

Bij Aelen en van Leeuwen maken we normaliter gebruik van:

  • 10 millimeter platen honingraatkarton
  • 16 millimeter platen honingraatkarton

Het is mogelijk om de platen dikker te maken, ook bevestigen we meerdere platen op elkaar tot een maximale dikte van 40 millimeter. Qua afmetingen zijn we in staat om displays te creëren van 154 centimeter x 305 centimeter.

Honingraatkarton bij Aelen en van Leeuwen

Bent u op zoek naar een partij die kan helpen met uw honingraatkarton promotiematerialen en zelfs display design? Dan bent u bij Aelen en van Leeuwen aan het juiste adres. Vul het onderstaande contactformulier in en onze medewerkers komen zo snel mogelijk bij u terug.

Productofferte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.